A ja szczególnie właśnie o tej porze roku lubię zjeść na śniadanie coś bardziej pożywnego, coś co daje energię i uczucie sytości na dłużej.
Po takim śniadaniu i długi jesienny spacer niestraszny.
A że obfitujemy w dobre eko-jabłka, więc jemy je w różnej postaci.
Banan fajnie skleja składniki i daje oprócz kaszy uczucie sytości.
A i można jeść z jednej miseczki wspólnie z dzieckiem :)
Składniki:
ok 50 g kaszy jaglanej
1 dojrzały banan
1 jabłko
1 łyżeczka cynamonu (ja używam cejlońskiego)
1 łyżeczka cynamonu (ja używam cejlońskiego)
garść suszonej żurawiny
garść ulubionych orzechów
szklanka mleka kokosowego
odrobina oleju kokosowego
Przygotowanie:
Kaszę jaglaną podgotuwujemy w wodzie trochę krócej niż jest napisane na opakowaniu.
Na patelni na odrobinie oleju kokosowego podsmażamy obrane i pokrojone na kawałki jabłko i banana, tak żeby były miękkie. Dorzucamy kaszę jaglaną, całość zalewamy mlekiem kokosowy i jeszcze chwilę podduszamy aż kasza wchłonie prawie całe mleko. Posypujemy cynamonem i mieszamy. Na koniec dodajemy żurawinę i orzechy.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz