Do tego typu dań idealnie jest użyć woka.
Polecam zapoznać się z poradami dotyczącymi smażenia w woku np. na stronie: http://taotao.pl/porady_ciekawostki/k1,11/id,2,smazenie_na_woku.html
Składniki:
opakowanie makaronu Vermicelli 200 g
15 g grzybów Mun
tofu naturalne ok 100 g
marchewka
pół papryki czerwonej
por
cebula
pędy bambusa, pół słoiczka tj ok 150 g
sos sojowy
sól
pieprz cayenne
pieprz syczuański
olej
Przygotowanie:
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Grzyby Mun zalewamy gorącą wodą, pozostawiamy na ok 10 min i odcedzamy.
Warzywa myjemy, obieramy, kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju cały czas mieszając.
Dodajemy grzyby Mun oraz odcedzone pędy bambusa.
Doprawiamy do smaku sosem sojowym oraz solą, pieprzem cayenne oraz pieprzem syczuańskim. Na koniec kroimy tofu w kostkę i dodajemy do warzyw.
SMACZNEGO !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz