Ubóstwiam ten czas, kiedy dostępnych jest tyle różnorodnych świeżych warzyw i owoców.
A mieszkając na wylocie z miasta blisko giełdy warzywnej mogę szaleć na eko-zakupach ile tylko dusza zapragnie :)
Składniki:
1 zielona cukinia
1 żółta cukinia
1 długa czerwona papryczka
1 młoda duża cebula
2 pomidory
kostka tofu naturalnego 180 g
ząbek czosnku
ok 200 kaszy jaglanej
sól
pieprz
odrobina sosu sojowego
olej
Przygotowanie:
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Cukinie sparzamy gorącą wodą i kroimy w talarki a następnie na połówki. Myjemy papryczkę i kroimy w kółka.
Na rozgrzanym oleju smażymy najpierw cebulę, następnie dodajemy obie cukinie i paprykę.
Pomidory obieramy ze skórki, kroimy w kostkę, dodajemy do reszty warzyw.
Wyciskamy ząbek czosnku.
W międzyczasie przygotowujemy kaszę jaglaną według przepisu na opakowaniu.
Warzywa doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną sosu sojowego.
Tofu kroimy w kostkę i dodajemy na sam koniec do warzyw.
Odcedzoną kaszę mieszamy w warzywami.
Podajemy z listkiem świeżego rozmarynu.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz