Idealna na ciepłe dni jako deser do popołudniowej kawki.
Składniki:
opakowanie ciastek Oreo 176 g
100 g masła
200 g śmietany 36% dobrze schłodzonej
opakowanie serka Mascarpone 250 g
borówki amerykańskie 200 g
7 łyżeczek cukru pudru
Przygotowanie:
Ciastka Oreo ( w całości) mielimy, najlepiej mikserem. Masło rozpuszczamy w łaźni wodnej, studzimy i mieszamy z ciastami. Masę wykładamy na formę do tarty i wkładamy do lodówki na ok godzinę.
Śmietanę ubijamy na sztywno (ok 5 min na najwyższych obrotach), dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone, delikatnie mieszamy.
Masę śmietanową wykładamy na ciastka, na wierzchu układamy umyte wcześniej owoce i schładzamy w lodówce przez minimum godzinę (a najlepiej całą noc).
SMACZNEGO !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz