środa, 31 października 2018

Jaglanka na mleku kokosowym

Na okrągło tylko te kanapki i kanapki.
A ja szczególnie właśnie o tej porze roku lubię zjeść na śniadanie coś bardziej pożywnego, coś co daje energię i uczucie sytości na dłużej. 
Po takim śniadaniu i długi jesienny spacer niestraszny.
A że obfitujemy w dobre eko-jabłka, więc jemy je w różnej postaci. 
Banan fajnie skleja składniki i daje oprócz kaszy uczucie sytości. 
A i można jeść z jednej miseczki wspólnie z dzieckiem :)

Składniki:
ok 50 g kaszy jaglanej
1 dojrzały banan
1 jabłko
1 łyżeczka cynamonu (ja używam cejlońskiego)
garść suszonej żurawiny
garść ulubionych orzechów
szklanka mleka kokosowego
odrobina oleju kokosowego

Przygotowanie:
Kaszę jaglaną podgotuwujemy w wodzie trochę krócej niż jest napisane na opakowaniu. 
Na patelni na odrobinie oleju kokosowego podsmażamy obrane i pokrojone na kawałki jabłko i banana, tak żeby były miękkie. Dorzucamy kaszę jaglaną, całość zalewamy mlekiem kokosowy i jeszcze chwilę podduszamy aż kasza wchłonie prawie całe mleko. Posypujemy cynamonem i mieszamy. Na koniec dodajemy żurawinę i orzechy. 

Smacznego!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz