poniedziałek, 5 maja 2014

Grillowanie w wersji wegetariańskiej

Cóż majówka już za nami...pogoda niestety też miała długi weekend.
Mimo wszystko sezon grillowy uważamy za rozpoczęty. 
Zamiast skwierczącej karkówki, można wrzucić na ruszt coś wegetariańskiego. Świetnie nadają się do tego warzywa oraz tofu.
Mam nadzieję, że moja propozycja wielokolorowych szaszłyków skusi nie tylko jaroszy, ale może być także świetnym dodatkiem do grillowanego mięsa.

Składniki:
1 cukinia
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
2 cebule czerwone
tofu naturalne 200 g
pomidorki koktajlowe
odrobina oliwy
mieszanka ziół (np. do warzyw)
długie patyczki do szaszłyków

Przygotowanie:
Warzywa kroimy w duże kawałki, nabijamy na patyczki do szaszłyków, delikatnie nacieramy oliwą i posypujemy ziołami. Grillujemy do czasu aż warzywa będą miękkie i delikatnie podrumienione. Ja podałam z grillowanym w folii serkiem Camembert. 

SMACZNEGO!!!