środa, 26 marca 2014

Tortilla wegetariańska

Mnóstwo kolorowych warzyw, tortilla, sos z papryczek piri-piri...hymmmm....palce lizać!

Składniki:
placki tortilli 4 duże
2 cebule
puszka fasoli czerwonej Kidney i kukurydzy (ja lubię najbardziej Bonduelle)
1/2 puszki fasoli szparagowej zielonej
1/2 papryki czerwonej
1/2 papryki żółtej
małe kolby kukurydzy w słoiku
2 ząbki czosnku
puszka pomidorów 400 g
sól
pieprz czarny
pieprz cayenne
olej rzepakowy

Przygotowanie:
Cebule obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni z dodatkiem oleju. Paprykę czerwoną i żółtą kroimy w kostkę i dorzucamy do cebuli. Następnie wszystkie pozostałe warzywa. Dodajemy pomidory z puszki i całość podduszamy aż warzywa lekko zmiękną. Doprawiamy solą, pieprzem czarnym, pieprzem cayenne i wyciskamy ząbki czosnku. Przygotowany farsz nakładamy do wcześniej podgrzanych placów tortilli (polecam wsadzić placki do nagrzanego piekarnika na ok. minutę, nie dłużej bo stwardnieją). Zawijamy.
Ja podaję z sosem z papryczek piri-piri.


SMACZNEGO !!!